Bij Cruising Barcelona wordt fietsen een belevenis!
Omdat we locals zijn weten wij niet alleen veel over Barcelona maar vinden wij het ook leuk om onze passie voor deze stad over te brengen op anderen. Om die reden willen wij jou dan ook graag, naast de highlights, meenemen naar de onbekende plekjes die ook zeker de moeite waard zijn om te zien. Bij ons dus géén vaste fietsroute, we gaan graag langs de plekjes die JIJ graag wilt zien! Natuurlijk weten we niet alleen de weg, maar ook waar je het beste kan eten, welk kerkje wel rustig is om naar binnen te gaan, en natuurlijk waar je de lekkerste Cava kan krijgen. Als we de mensen mogen geloven die met ons mee zijn geweest, is onze fiets tour hét hoogtepunt van hun vakantie in Barcelona.
Stacks Image 47330
Stacks Image 6371
Keuze uit meer dan 50 modellen
Voor de tour begint kan je je eigen fiets kiezen. We hebben 'beachcruisers' in alle kleuren maar ook modellen met een lage instap, twee handremmen, kinderfietsen, een tandem en natuurlijk elektrische fietsen.
Stacks Image 6382
De allerleukste gidsen
Al onze Nederlands sprekende gidsen wonen in Barcelona en kunnen je naast de interessante geschiedenis, architectuur en cultuur ook vertellen waar de lekkerste tapas te eten zijn.
Stacks Image 6393
Super comfortabele zadels
Op alle fietsen zitten orginele Electra beachcruiser zadels. Lekker breed en geveerd dus je zit tijdens de tour op roosjes...
Stacks Image 6404
Gezien op RTL 4 Campinglife
Sander fietste met ons mee door de kleine straatjes van Gracia, en ontdekte dat Barcelona veel meer is dan de Ramblas en de voetbal club.
Stacks Image 6415
Nu ook electrische bakfietsen
Met het hele gezin door Barcelona cruisen is nog nooit zo leuk en ontspannen geweest. Twee kinderen, een hond, picnic mand en je strand spullen, geen probleem! Natuurlijk met elektrische trapondersteuning.
Stacks Image 44222
Met 5 sterren gewaardeerd op tripadvisor
Wij kunnen je natuurlijk makkelijk zeggen dat het super leuk is een fietstour met ons te doen maar wanneer onze gasten dit vertellen klinkt dat een stuk aannemelijker. Kijk op Tripadvisor waarom wij al 4 jaar op rij winnaar zijn van het certificaat van uitmuntendheid.

original tour

Deze 3 uur durende tour wordt dagelijks gereden op vaste tijdstippen*. Je fietst dan onder begeleiding van een Nederlandse tourgids in een groep van maximaal 14 personen. Naast de highlights, laten we jullie ook graag de minder bekende (maar zeker net zo leuke/mooie) plekken van Barcelona zien. Het is bij deze tour niet per se nodig om van te voren te reserveren, maar wel sterk aan te raden. Reserveer nu of kom langs in de shop en meld je aan!

privé tour

Deze tour is echt uniek! Samen met je familie, vrienden of collega´s fiets je met je persoonlijke gids door Barcelona. Je kunt bij deze tour zelf aangeven wat je graag wilt zien, de gids stippelt dan speciaal voor jullie een leuke route uit. Mocht je geen idee hebben, laat je dan verrassen! Natuurlijk kun je bij deze tour ook zelf aangeven welke dag en welk tijdstip jou het beste uitkomt. De tour duurt ongeveer 3 uur. De rest van de dag kun je zelf nog op avontuur met de fietsen zonder extra kosten**.

super deluxe tour

Voor de echte Spaanse beleving boek je een Super Deluxe tour! Ook bij deze tour, fiets je samen met je persoonlijke gids door Barcelona en kan je zelf aangeven wat je graag wilt zien. Het grote verschil met een privé tour is dat je bij deze tour halverwege stopt om ergens lekker tapas te eten en een glaasje Cava (Spaanse champagne) te drinken.
Na afloop van de tour drinken we in de shop ook nog gezellig een glaasje Cava.
Ongeacht welke tour je kiest, je rijdt altijd op de meest coole en super comfortabele beachcruisers en je tourgids spreekt gewoon Nederlands. Natuurlijk hebben we ook kinderzitjes. zodat je met kinderen vanaf 9 maanden veilig kunt deelnemen aan de tour. *Bij het reserveren kun je kiezen welke dag jou het beste uitkomt. Om zeker te zijn van een plek is het sterk aan te raden van te voren te reserveren. ** Onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wanneer je de fietsen wilt meenemen na de tour hebben we een rijbewijs, ID-kaart, paspoort of 200 euro nodig als borg.

scroll naar beneden voor de volledige prijslijst van de tours

Wat zeggen mensen over ons op tripadvisor.com
“Absoluut een aanrader!”
Vorige week hebben we tijdens ons bezoek aan Barcelona een tour gedaan met Cynthia van Cruising Barcelona. Wij zijn al een aantal keer in Barcelona geweest en wilden graag meer van de stad zien. Dat hebben we zeker gedaan. Je komt op de plekken waar je anders niet zo snel komt. Ook de fietsen fietsen erg lekker! De dag erna hebben we zelf nog de fietsen gehuurd om zelf nog meer van de stad te zien. Veel leuker dan een bustour, voor een betaalbare prijs! Nathalie
“Je krijgt spijt als je dit niet gedaan hebt.”
Met een geweldige gids de stad Barcelona door cruisen is een ware happening. Wat een leuk bedrijf. Gevestigd in een leuk Spaans straatje wordt je leuk verwelkomd door de aanwezige gids en eigenaar. Je voelt je meteen thuis. Met een kleine groep kan je aangeven wat je wilt zien en ze houden daar als het kan rekening mee. Je komt op plekken in de stad die je anders niet zo gauw zal zien. Je krijg eventueel goede info over restaurantjes over andere tips. Het is gewoon een feest om op deze leuke cruise fietsen de stad te door cruisen. Voor de prijs krijg je een prima cruisefiets met uitstekend zadel waar je geen zadelpijn van kan krijgen, een prima gids en een flesje water. Ervaar deze unieke en leuke ervaring. Jan
“Stijlvol fietsen”
Per fiets Barcelona ontdekken! Handiger, sneller en leuker dan met de metro. Je kunt gaan waar je wilt, stoppen wanneer je wilt en in zo'n drukke stad toch veilig!
Nederlands stel, leuke fietsen en niet duur. Kaat
“Superleuk!”
Wij vonden het super leuk allemaal, een van de leukste dingen die we in Barcelona hebben gedaan! Bedankt Cruising Barcelona voor deze leuke middag waarin we heel veel van Barcelona hebben kunnen zien! Caroline
“Heerlijk”
Op een heerlijke herfstzondag heb ik samen met mijn broertje met jullie meegefietst door Barcelona. Het leukste was het gevoel dat je even inwoner bent van de stad, zo op je fiets tussen de andere mensen die aan het sporten of relaxen waren op deze rustige en zonnige zondag. In een korte tijd veel zien van de stad is natuurlijk heel handig, zeker met de leuke verhalen van onze gids. Het was al met al heel ontspannen en gezellig. Voor 's avonds nog een leuke tip gekregen voor een tapasrestaurant waar we anders nooit terecht waren gekomen, even net buiten de toeristische straten. Bedankt! Margriet
Stacks Image 68464

LUXURY TRAVEL GUIDE's : Bike tour operator of the year 2017

prijzen fiets tours

original tour

per volwassene

23,-

kinderen t/m 14 jaar
15,-
kinderen t/m 8 jaar
5,-

privé tour

2 volwassenen

34,-

3 t/m 6 volwassenen

29,-

7 t/m 10 volwassenen

26,-

11 of meer volwassenen

24,-

kinderen t/m 14 jaar
15,-
kinderen t/m 8 jaar
5,-

super deluxe tour

2 volwassenen

59,-

3 t/m 6 volwassenen

47,-

7 t/m 10 volwassenen

43,-

11 of meer volwassenen

40,-

kinderen t/m 14 jaar
26,-
kinderen t/m 8 jaar
16,-
Alle bovengenoemde prijzen zijn in Euro en per persoon, inclusief gids, fiets en natuurlijk een flesje water voor onderweg. De prijzen van de Super Deluxe tour zijn inclusief tapas en een drankje tijdens de tour en een glas cava na afloop.

Vraag naar onze speciale prijzen voor grotere groepen ( vanaf 16 personen ). Ook voor onderwijsinstellingen hanteren wij speciale prijzen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende offerte.

Het huren van de fietsen na een privé of super deluxe tour is de rest van de dag gratis.
Wanneer je de fietsen wilt meenemen na de tour hebben we een rijbewijs, ID-kaart, paspoort of 200 euro nodig als borg.

Het is mogelijk met minder dan twee volwassenen (bv. in je ééntje of met een kind) een privé tour te boeken, de minimum prijs is echter 56,- euro. De minimum prijs voor een super deluxe tour is 84,- euro. Voor het gebruik van een elektrische fiets tijdens een tour geldt een supplement van 8,- euro.

Je vindt ons hier

We hebben twee locaties in Barcelona, onze shops heten ‘Turbo Ramblas’ en ‘Turbo Gràcia’. Wanneer je een privé tour of super deluxe tour boekt kan je zelf aangeven vanuit welke shop je wilt starten. Original tours hebben vaste tijden en locaties van waaruit deze tours starten, let dus goed op dat je naar de juiste locatie gaat. Een fiets huren kan bij beide shops natuurlijk.
kies een locatie
Turbo Gràcia
c. Santa Tecla 7
08012 Barcelona
tel. (+34) 935 187 533
c. Santa Tecla 7, 08012 Barcelona, Spain
Turbo Ramblas
c. Jerusalem 32
08001 Barcelona
tel. (+34) 930 110 311
c. Jerusalem 32, 08001 Barcelona, Spain

Turbo Ramblas · c. Jerusalem 32 · Barcelona

Te voet naar Turbo Ramblas
Vanaf de Ramblas is het erg makkelijk ons te vinden. Zoek de hoofdingang van de beroemde markt ‘La Boquería’ en loop er doorheen. Aan de achterkant kom je op een plein, meteen rechts loopt een klein straatje omhoog. Loop deze in en dan kan je het niet missen. ’s Zondags is de markt gesloten, dan kan je het beste ‘carrer de Carme’ inlopen vanaf de Ramblas, het is dan het tweede straatje aan de linkerhand.
Met de metro
Onze shop zit dichtbij metro halte ‘Liceu’ van lijn 3, de groene lijn. De uitgang van de metro zit pal op de Ramblas. Volg de instructies die hierboven bij ‘te voet’ staan en je kan het niet missen. Mocht je er niet uitkomen kan je natuurlijk altijd even bellen.
Taxi
Taxi's in Barcelona zijn heel goedkoop en er rijden er duizenden rond dus er is er altijd één bij je in de buurt. Wanneer het groene lampje op het dak brandt, is 'ie vrij en kan je 'm aanhouden. Je zegt dan tegen de taxichauffeur: A la esquina Las Ramblas con carrrer de Carme, por favor. dan sta je praktisch voor onze deur; je loopt carrer de Carme in en dan is het het tweede straatje aan de linkerhand.

Turbo Gràcia · c. Santa Tecla 7 · Barcelona

Te voet naar Turbo Gràcia
Wanneer je niet al te ver van ons vandaan zit, kan je natuurlijk gewoon lopend komen. Het makkelijkst is dan om te zoeken naar het kruispunt van 'Avinguda Diagonal' met 'Passeig de Gracia'. Op het moment dat je op dit kruispunt staat zoek je het gebouw met 'Hoteles Catalonia' bovenop de gevel. Deze straat loop je in en dan is het de tweede links. Mocht je er niet uitkomen kan je natuurlijk altijd even bellen.
Met de metro
Onze shop zit dichtbij metro halte 'Diagonal' van lijn 3, de groene lijn. Het is slechts 3 haltes vanaf de Ramblas. Ook Lijn 5, de blauwe lijn komt hier uit maar dan moet je ietsje verder lopen. Wanneer je uitstapt bij 'Diagonal' loop dan naar het kruispunt van 'Avinguda Diagonal' met 'Passeig de Gracia'. Op het moment dat je op dit kruispunt staat zoek je het gebouw met 'Hoteles Catalonia' bovenop de gevel. Deze straat loop je in en dan is het de tweede links.
Taxi
Taxi's in Barcelona zijn heel goedkoop en er rijden er duizenden rond dus er is er altijd één bij je in de buurt. Wanneer het groene lampje op het dak brandt, is 'ie vrij en kan je 'm aanhouden. Je zegt dan tegen de taxichauffeur: A la esquina Corsega con Pau Claris, por favor. dan sta je praktisch voor onze deur; je loopt het straatje in met op de hoek een 'bingo' en dan ben je er.

Metro lijn 3 ( de groene lijn )

Stacks Image 6761

Huur een fiets en ontdek Barcelona zelf!

Ga zelf op avontuur uit en rijd uren, dagen of nóg langer op een comfortabele coole fiets die past bij jouw stijl en voldoet aan jouw eisen. Kies tussen alle originele Electra Bicycle Company® beachcruisers, stads- of sport fietsen, tandem of e-bikes. We hebben ook custom made fixies en single speeds. Wanneer je je eigen fiets hebt uitgekozen laten we je natuurlijk niet de deur uitgaan zonder een kaart van Barcelona en genoeg leuke tips en advies voor de rest van je verblijf. Wij kennen de stad op ons duimpje en delen graag onze kennis en de geheime plekjes met je.
Stacks Image 44220
Stacks Image 38234

cruiser

Een roze met kersen of juist zwart met vlammen; we hebben zoveel verschillende modellen, er zit er zeker één tussen die bij past. Comfortabel en in stijl op je eigen houtje door Barcelona cruisen.
Stacks Image 38585

lage instap

Liever een fiets met een extra lage instap: De Electra Townie is de fiets voor jou. Speciaal ontworpen om makkelijk door de stad te manouvreren. Handremmen, versnellingen, een super comfortabel zadel, wat wil je nog meer?
Stacks Image 38597

kinderen

De minimum lengte om veilig op één van onze cruisers te fietsen is ongeveer 1,50 meter, voor kleinere kinderen hebben we natuurlijk ook coole beachcruisers met kleinere ( 20 of 24 inch ) wielen.
Stacks Image 38589

e-bike

Mocht je om wat voor reden dan ook liever een fiets met trap ondersteuning willen, dan is dat vanaf nu geen probleem. Geef het aan bij je reservering en er staat er één voor je klaar, opgeladen en wel natuurlijk.
Stacks Image 38593

fixie

Als (ex)fietskoeriers rijden we al decennia lang op dit soort fietsen, het is dus niet voor niets dat het erg populair is geworden voor gebruik in de stad. We hebben een aantal fixed gear en single speed fietsen.
Natuurlijk hebben we ook een groot assortiment kinderzitjes zodat je je kroost vanaf ongeveer 1 jaar tot 8 jaar ( max 35 kg ) veilig mee kan nemen. Bij het huren van een fiets krijg je een slot mee. Om een fiets te huren hebben we een borg nodig, dit kan zijn: een paspoort, rijbewijs of ID-kaart óf 200 euro.

prijzen en huurvoorwaarden

cruisers, lage instap, fixies en kinderfietsen

korte tijd

6,-

( +/- 2 uur )

halve dag

9,-

( +/- 5 uur )

hele dag

12,-

( van 10:00 tot 20:00 uur )

2de dag

9,-

( en volgende dagen )

etmaal

15,-

( 24 uur )

opties en extra’s voor cruisers, lage instap, sport fietsen, fixies en kinderfietsen

diefstal
verzekering*

2,50

diefstal + lekke band
verzekering*

3,50

super safe
verzekering*

5,-

bezorgen bij
hotel**

6,-

kinderzitje***

3,-

e-bikes, tandem

korte tijd

12,-

( +/- 2 uur )

halve dag

18,-

( +/- 5 uur )

hele dag

22,-

( van 10:00 tot 20:00 uur )

2de dag

18,-

( en volgende dagen )

etmaal

28,-

( 24 uur )

opties en extra’s voor e-bikes en tandems

diefstal
verzekering*

3,50

diefstal + lekke band
verzekering*

4,50

super safe
verzekering*

6,-

bezorgen bij
hotel**

6,-

kinderzitje***

3,-

Alle prijzen zijn inclusief 21 % BTW, veiligheidssloten en een gratis kaart van Barcelona.
Om een fiets te huren vragen we een paspoort, ID-kaart, rijbewijs of 200 euro als borg.

* Wanneer je een fiets huurt bij Turbo dan ben je er verantwoordelijk voor, dit betekent dat mocht de fiets gestolen worden, je de dagwaarde van de fiets moet betalen. Daarom bieden we optionele verzekeringen aan. De basis diefstal verzekering dekt de waarde van de fiets maar je moet nog wel een eigen risico betalen. De diefstal + lekke band verzekering is hetzelfde als de basis diefstal verzekering echter mocht je in de stad een lekke band krijgen dan komen we de band plakken of een vervangende fiets brengen. De super safe verzekering is een diefstal verzekering zonder eigen risico, dus in geval van diefstal betaal je niets, is inclusief lekke banden service en inclusief een aansprakelijkheidsverzekering, dus mocht er iets gebeuren onderweg, is de schade aan derden verzekerd. de prijzen zijn per fiets, per dag. De dagwaarde van de fiets hangt af van het model, de leeftijd en de algemene staat. Het eigen risico is € 120,- voor cruisers, lage instap, sport fietsen, fixies en kinderfietsen en € 500,- voor e-bikes en tandems.
** We hebben een beperkt bezorgingsgebied. Het kan voorkomen dat we op bepaalde dagen ( bv. in het hoogseizoen ) niet kunnen bezorgen.
*** We hebben kinderzitjes voor kinderen van 9 maanden t/m 8 jaar ( max 35 kilo ). Het is aan te raden om van tevoren aan te geven of, en wat voor soort, kinderzitje je nodig hebt. Zodoende kunnen we garanderen dat je kind veilig mee kan. prijs is per dag inclusief helm.

wandeltour

Slenter je ook graag door een stad? Maar heb je niet zo’n zin om te verdwalen? Wandel dan met ons mee door het oude centrum, hier gaan we naar de verborgen pleintjes en gaan we dieper in op de geschiedenis van Barrio Gótico. Er is heel veel te vertellen over deze stad, in twee uur tijd laten we je zoveel mogelijk zien maar als je langer wilt lopen dan kan dat natuurlijk ook! We slenteren wat door de buurt, geen haast, terwijl we tips geven waar je nog meer naar toe kan, en wat je nog meer kan doen voor de rest van het verblijf in deze geweldige veelzijdige stad. Wen aan het Spaanse ritme, geniet van de zwoele dagen en laat de haast maar voor wat het is.

prijzen wandeltours

Neem contact met ons op / Wie zijn wij

Stacks Image 5104
Stacks Image 5106
Mahrou & Dirk
Cruising Barcelona is een initiatief van een Nederlands stel, Dirk en Mahrou. Mahrou is afgestudeerd in Integrated Communication Management en heeft gewerkt als consulente voor een Nederlandse bank. Dirk heeft gestudeerd aan de Kunstacademie en begon zijn eigen (fietskoeriers)bedrijf in 1996.
In 2004 besloten ze vanuit Arnhem naar Barcelona te verhuizen, op zoek naar avontuur. Samen zijn ze Cruising Barcelona begonnen in het voorjaar van 2005.
Door het aanbod van op maat gemaakte diensten en privé tours met unieke Electra beachcruisers is het duidelijk dat de nadruk ligt op kwaliteit en exclusiviteit.
Cruising Barcelona maakt het mogelijk hun passie voor fietsen, Barcelona en een actieve levensstijl te verspreiden. Met als gevolg dat hun gasten Barcelona op een unieke en onvergetelijke manier ervaren.

telefoon Turbo Ramblas

(+34) 930 110 311

telefoon Turbo Gràcia

(+34) 935 187 533

e-mail

info@cruisingbarcelona.com

SMS / Whatsapp

(+34) 671 548 124

Veel gestelde vragen over fiets tours

Een privé tour (super Deluxe) boek je op de dag die jou het beste uitkomt, ook als er die dag al een dagelijkse tour gepland staat.
We zijn 7 dagen per week geopend van 10:00 tot 20:00 uur.
Wanneer je een privé tour (super Deluxe) boekt, kun je zelf aangeven welk tijdstip jou het beste uitkomt. Wij proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden in onze planning.
Onze dagelijkse tours vertrekken op vaste tijden, je kiest bij het reserveren welke dag en tijdstip jou het beste uitkomen.
Natuurlijk kies je je eigen fiets! We hebben meer dan 40 verschillende modellen dus er zit er altijd wel één tussen die bij je past. Of je nu een roze met bloemen wilt of een stoere zwarte met vlammen, aan jou de keuze.
Alle fiets tours duren ongeveer 3 uur. We fietsen op een rustig tempo door de stad. Op deze manier hebben we genoeg tijd om je zoveel mogelijk leuke plekken van Barcelona te laten zien.
Als je een tour hebt geboekt is het aan te raden om ongeveer 10 minuten eerder in de shop van Cruising Barcelona te zijn. Op die manier heb je genoeg tijd om een leuke fiets uit te zoeken zodat we op het afgesproken tijdstip kunnen vertrekken.
Ja, dat kan! We horen graag wat je wilt zien zodat we de tour zoveel mogelijk kunnen aanpassen aan de wensen van de groep.
Onze gidsen zijn Nederlands, dus die spreken Nederlands. Daarnaast kunnen onze gidsen ook een tour in het Engels, Spaans, Duits of Frans doen.
Voorafgaand aan de tour krijg je van ons alvast een flesje water mee. Halverwege de tour stoppen we ook nog bij een leuk terrasje voor een kopje koffie of iets fris.
De betaling vindt plaats na afloop van de tour. We eindigen de tour op het kantoor van Cruising Barcelona, waar dan contant betaald kan worden. Pinnen kan natuurlijk ook.
Nee hoor, Barcelona is de laatste jaren steeds fietsvriendelijker geworden. Het verkeer kan wel iets drukker zijn dan je gewend bent maar onze gidsen letten goed op zodat iedereen mee kan komen op een veilige manier.
Natuurlijk kan dat! Na afloop van een privé tour (super Deluxe) kun je een fiets zelfs kosteloos meenemen voor de rest van de dag. Heb je mee gefietst met een dagelijkse tour, dan kun je de rest van de dag nog zelf rond touren voor € 4,-.
Als je de fietsen na de tour wilt meenemen hebben wij wel een borg van je nodig. Dit kan zijn een paspoort, ID-kaart, rijbewijs of 200 euro contant.
Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar (1m50) passen op onze gewone cruisers. Daarnaast hebben we een aantal supercoole kinderfietsen met kleinere (24") wielen. We hebben natuurlijk ook kinderzitjes voor kinderen vanaf 9 maanden (voorzitje) tot en met 8 jaar (maximaal 35 kilo, achterzitje).
Mocht je de pech hebben dat je in Barcelona bent en het regent (dat gebeurt namelijk niet zo vaak!) dan kijken we of we een andere afspraak kunnen maken. We hebben natuurlijk ook poncho’s mocht het tijdens de tour opeens gaan druppelen.

Turbo Ramblas
c. Jerusalem 32
08001 Barcelona
telefoon: (+34) 930 110 311

Turbo Gràcia
c. Santa Tecla 7
08012 Barcelona
telefoon: (+34) 935 187 533

dagelijks geopend
van 10:00 tot 20:00 uur

SMS / WhatsApp (+34) 671 548 124

Cruising Barcelona bike tours en Turbo bike rentals Barcelona zijn handelsmerken van El Perro Pijo S.L. · ES-B66322512 · Barcelona © 2016